torsdag 15 september 2011

Majssoppa med baconströssel

För en tid sedan hade DN ett recept på majssoppa som lät god. Och det var den. Så god att den lockade alla barn på vårt våningsplan.

/Moster
Ps. Tyvärr insåg jag att vår stavmixer börjar ha gjort sitt, så soppan blev inte fullt så krämig som jag tänkt.



Majssoppa till 4 personer
2 gula lökar
2 msk smör
3 burkar majs (á 300 g)
1 liter vatten
3 msk konc kycklingfond
1 msk pressad citronsaft
svartpeppar
1 pkt bacon (140 g)
½ dl hackad persilja

Skala och hacka löken. Fräs den i smöret. Häll av 2 burkar majs och låt dem fräsa med löken i 3 minuter. Tillsätt vatten och fond. Koka ca 5 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med citronsaft och svartpeppar.
Strimla bacon och knaperstekt det på medelvärme. Häll av 1 burk majs, höj värmen på stekpannan och låt majsen fräsa med baconet tills majsen fått fin färg. Låt det rinna av på hushållspapper. Blanda sedan med persiljan. Servera strösslet till soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar