lördag 17 september 2011

Hallonpanacottapaj

Egentligen en perfekt sommarpaj eftersom Du inte behöver någon ugn. Men den funkar lika bra som efterrätt - eller som "utkilnings-"/fredagsfika på jobbet...!

/Moster

 Ps. Receptet kommer från Systrarna Eisenmann


8-10 bitar

12 digestivekex
75 g smält smör
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost

Smula kexen och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Låt stå kallt i kylen medan fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret löst sig.
Ta upp gelatinbladen ur vatten, krama ur och vispa ner dem i grädden. Ta kastrullen från värmen och låt det hela svalna något.
Mixa hallonen till puré med en stavmixer eller i en matberedare. Rör ned Philadelphiaost och hallonpuré i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i formen.
Låt pajen stelna i kylskåpet minst 3 timmar. Servera med färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar