lördag 21 januari 2012

Fler tilltugg till drinken - Snittar med chévre och fikon

Till en bubblig fördrink med fläder serverar vi gärna olika snittar och tilltugg, bland annat dessa med chévreost och fikon. Riktigt smarrigt.

/Moster

Ps. Drinken gjorde vi på 1/3 flädersaft, 2/3 champagne (eller mousserande vin) och ett par frysta jordgubbar i champagneglas.



1 liten rulle chévreost, ca 200g
1-1½ minibaugette
1-2 tsk flytande honung
2-3 msk fikonmarmelad
2 färska fikon

Skiva brödet i tunna skivor och osten i lika många skivor.
Ringla lite honung över och gratinera i ugnen på 200 grader ett par minuter till osten börjar få färg.
Lägg på lite fikonmarmelad och garnera med en bit färskt fikon på varje snitt.


1 kommentar:

  1. Mums, chèvre och fikon passar verkligen jättebra ihop. Jag tar några rostade pinjenötter också på mina snittar :))

    SvaraRadera