onsdag 4 januari 2012

Sydfransk grönsakssoppa med färskoströra

Mustig grönsakssoppa som serveras med färskoströra gjord på kesella. Perfekt januarimat efter alla mustiga kötträtter under julen.
/Moster


4-6 personer

1 aubergine
1 gul lök
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1,3 l grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
1 brk krossade tomater
1 potatis
2 msk grovriven rotselleri
2 lagerblad
1 msk basilika
2 tsk oregano
1 tsk timjan
1-1,5 dl zuccini, fintärnad
1-1½ paprika, gärna olika färger

Färskoströra
2 dl kesella
½ kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor, pressade

Tärna auberginen och strö salt över för att dra ur den beska saften en stund.
Blanda färskoströran
Krama ur auberginetärningarna med handen så att vätskan rinner bort. Fräs dem med lök i olja tills de får färg. Tillsätt tomatpuréoch låt bryna med en stund.
Häll över buljong och tillsätt övriga ingredienser utom zuccini och paprika. Låt koka på svag värme i ca 10-15 minuter.
Lägg i zuccini och paprikla. Koka upp och smaka av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar