onsdag 11 januari 2012

Lättprodukter inte alltid smalast

I DN (den 10 jan 2012) lagade diesten Lina Gebäck två likadana såser: en baserad på vispgrädde och en på det smalare alternativet matlagningsgrädde. Till vispgräddssåsen användes 1 dl och till såsen med matlagningsgrädde använde hon 2,7 dl. Med smör och mjöl gjordes det 4 dl sås i båda kastrullerna - och ingen av provsmakarna märkte någon skillnad.

Principen är alltså att det går åt en mindre mängd om Du använder orginalfeta produkter eftersom de också går att späda ut med lite vatten (créme fraiche, grädde etc.), det blir billigare än att använda lättprodukter och sparar både förpackningar och transporter. Något att tänka på för så väl midjemått som plånbok och miljö, alltså. 


1 kommentar:

  1. Precis så har jag alltid tyckt. Har aldrig light-produkter hemma, tar mindre av de fullfeta istället!

    SvaraRadera