tisdag 24 januari 2012

Sallad med quinoa, räkor och rostade rotsaker

En favorit i matlådan, även om det kan tyckas vara onödigt många moment för en sallad - särskilt om Ni som jag brukar "sno ihop" matlådan samma morgon. Tricket är att ha betorna klara, quinoan kokt och räkorna skalade i kylen. Då är det ingen match alls....

/Moster


Om det ska räcka till 2 portioner:
2-3 morötter
2-3 rödbetor
1 dl quinoa
½ kruka gräslök
½ citron
knappt 1 dl matyoghurt
½ dl keso
en näve ruccola eller babyspenat
en näve handskalde räkor.

Sätt ungen på 225 grader. Skala och skär morötter och betor i bitar. Lägg dem i en ugnsfastform med lite olivolja och rosta i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg.
Koka quinoan enligt anvisningarna.
Blanda yoghurt och keso.
Blanda quinoa, finklippt gräslök med lite olivolja och pressad citronsaft. Vänd ner salladsbladen och blanda med rotsakerna. Toppa salladen med räkor och servera med kesoyoghurten.

4 kommentarer:

  1. Quinoa-inspiration är alltid välkommet! Det nyttiga grynet som man kan laga så mycket gott med...

    SvaraRadera
  2. Hej! Hamnade på er blogg i går när jag sökte efter vaniljbulle recept. Hmmm verkar trevligt här...tänkte jag och läste och läste... Gjorde faktiskt "Åmars arabiska linssoppa" till middag igår! Hur mumsig som helst, jag älskar soppor och sambon är vegetarian så det var tio av tio poäng. Gillar att er blogg inte är så pretto (som många tyvärr är), utan bara härlig och BRA! Keep up the good work! Fantasissis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, så glada och stolta vi blir över alla de fina orden - TACK!

      Radera
  3. Hej! Är det EN dl kokt elle Okokt kinoa?
    Om vi äter för mkt Kinoa så får fattigfolket gå över till ris...
    Ulla

    SvaraRadera