torsdag 12 januari 2012

Sallad med päron, västerbotten och granatäpplen

Vi försöker alltid ha minst en sallad på julbordet. I år blev det en sallad med smak av apelsin, päron, ost och nötter - som dessutom ser julig ut med sina granatäppelkärnor. Men vem har sagt att den bara funkar på julbordet? Den är perfekt till en bit grillad kyckling.

Hasselnötterna rostar du i ugnen, men se upp. Det är som att koka mjölk: först händer ingenting, sen allt på en gång. Gnid av skalen med en kökshandduk. Eftersom mannen är allergisk hoppar jag oftast över nötterna eller ersätter dem med rostade pinjenötter som han tål.

/Moster


6-8 personer på julbordet/ca 4 som tillbehör till kyckling

2 askar ruccola
1 dl rotade hasselnötter
2 päron
1 granatäppple
Västerbottenost

Vinägrett
1 pressad apelsin
1 msk vit balsamvinäger
1½ dl kallpressd rapsolja
1 tsk flytande honung
salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar