söndag 8 januari 2012

Kryddiga clementiner med saffran

En vintrig efterrätt som går att förbereda: i kyl håller den ca 1 vecka. Servera med lättvispad grädde och ett glas Nivole (muscatvin). Gudomligt!

/Moster



Till 6 personer
12 clementiner
1 vaniljstång
1 kanelstång
3 stjärnanis
5 kardemummakapslar (eller 1 tsk kärnor)
0,5 g saffran
½ citron, strimlor av skal
1 citron, saft av
3 dl strösocker
9 dl vatten

Skala clementinerna med kniv och lägg dem i en glasburk.
Dela vaniljstången och lägg i en kastrull med övriga ingredienser. Koka ca 5 minuter.
Slå den varma lagen över frukten.
Låt svalna och ställ sedan kallt.
Servera med lättvispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar bild!!! Jag som älskar citrus. Måste omedelbums bege mig på apelsinjakt här på kontoret. Fruktkorg brukar komma på måndagar...

    SvaraRadera
  2. Lycka til med jakten! =)

    SvaraRadera