onsdag 18 januari 2012

Paprika- och poatissoppa med fetaost och persilja

Soppa med potatis och röd paprika som toppas med smulad fetaost, finklippt persilja och några droppar olivolja. Med ett gott bröd och en god röra till funkar den helt klart som bjudmat i januari.
/Moster


4 portioner
1 gul lök
4 medelstora potatisar
4 röda paprikor
2 hönsbuljongtärningar
olivolja
salt och svartpeppar

till servering:
ca 150 g fetaost
1 msk olivolja
1 knippe persilja (el en kruka mynta)

Skala och haka löken. Skala och skiva potatisen tunt. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Fräs löken i 2 msk olivilja i ca 3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt potatisen och fräs 3 minuter. Blanda i paprikan och fräs i ytterligare tre minuter. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt 5 dl vatten, koka upp och låt koka under lock i 10 minuter.
Ta kastrullen från värmen. Mixa soppan med en stavmixer eller i en blender. Tillsätt ytterligare 5 dl vatten. Koka upp och krydda med salt och peppar.
Servera soppan i skålar. Toppa med smulad fetaost, finklippta kryddor och några droppar olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar