onsdag 19 oktober 2011

Omelette från mikron

Jag vet inte hur det är med Er, men jag är urusel på att använda microvågsugnen till matlagning. Det som slängs i micron hos oss är oftast sån't som ska tinas eller värmas. Plus frukostgröten. Å så en och annan påse popcorn, så klart (för mig är en film utan popcorn som att svära i kyrkan, Fröken Linda kan intyga!). Men nyligen testade jag att göra omelette i micron. Perfekt! Så nu är frukosten, mellanmålet eller sena kvällsmaten kirrad på dryga två minuter.

/Moster


1 port
Vispa ihop 2 ägg med 2 msk vatten eller grädde, salt & peppar och - om man vill - lite riven ost i en skål (den bör inte vara för liten eftersom omeletten "reser sig" under tillagningen). Kör den på full effekt i 1 minut. Ta ut, rör om och kör ytterligare 1 minut.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar