söndag 9 oktober 2011

Lammfärsbiffar á la Stacketorp

Köttfärsbiffar är nog bland det enklaste och godaste jag vet, inte minst eftersom variationerna är oändliga. Men rätt ofta fastnar jag i samma version. Nötfärsbiffar i tomatsås med tillbehör eller lammfärsbiffar kryddade med kummin och koriander med tzatziki och bulgur till. Men en middag i Stacketorp fick mig att tänka i nya banor: dijonsenap till lammfärs, för att tala klarspråk. Min variant blev denna.

/Moster   Ps. Tack E  för inspirationen!



till 4 personer
ca 400 g lammfärs
1 ägg (kan ersättas med 1 msk potatismjöl)
salt och peppar
3 dl lätt creme fraiche
1½-2 msk dijonsenap
1 msk kinesisk soja
lite finklippt persilja
salt och peppar

Blanda färsen med ägg, salt och peppar och forma till ca 8 biffar. Stek i panna.
Blanda creme fraiche med senap och låt koka upp. Smaka av med soja, salt och peppar. Tillsätt persiljan strax innan serveringen (annars blir den grå och trist). Servera med kokt potatis och en rejäl sallad, gärna med fetaost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar