onsdag 5 oktober 2011

Snabb kycklinglasagne med spenat

Snabbaste lasagnen gör Du på kycklingfärs, färdig tomatsås (från frysen), Keldas ostsås och färska lasagneplattor. Tjugo minuter tar det, sen står middagen på bordet.

/Moster

Ps. Vill Du anstränga Dig lite extra - eller helt enkelt vill undvika halvfabrikat - gör Du så klart egen tomat- och bechamelsås.




Lasagne till 4 personer
1 liten gul lök
1-2 vitlöksklyftor
250 g bladspenat (fryst funkar: - tina den och krama ur det mesta av vattnet)
ca 400 g kycklingfärs (eller kycklingfilé i strimlor)
(ev. 4-5 soltorkade tomater, finhackade)
4 dl färdig ostsås
1 brk tomatsås (eller ca 2,5 dl egengjord sås)
200 g färska lasagneplattor
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken och vitlöken. Tina spenaten. Fräs löken och kycklingfärsen. Tillsätt spenaten. Salta och peppra. Rör ned tomatsåsen. Varva såsen med ostsås och lasagneplattor i en form. Avsluta med ostsås och riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar