lördag 1 oktober 2011

Köttfärsbiffar i tomatsås med tillbehör

Visst är det märkligt hur den mest ordinära rätten kan få festkänsla om det serveras lite tillbehör som var och en själv kan servera sig vid bordet? Den här vardagsrätten tål definitivt att bjudas på - just på grund av tillbehören. Men vill man ha mer smak på såsen redan från början - och slippa diska små skålar i onödan - kan man blanda ner tillbehören i såsen direkt.

/Moster


till fyra
400 g köttfärs
1 msk potatismjöl
salt peppar
1 brk krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk soja
bladpersilja, finhackad
rödlök, finhackad
gröna oliver med piemento, grovhackad

Blanda färs med potatismjöl, salt och peppar och forma till åtta biffar. Stek i panna tills biffarna är nästan genomstekta.
Blanda tomatkross med grädde och soja och häll i pannan. Låt biffarna puttra i såsen ett par minuter. Servera med bulgur eller ris och de hackade tillbehören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar