Vi serverade med några krutonger till middagen, men till utflykten passar några matiga muffins. Eller varför inte pizzasnurror?
2 msk olivolja
1 röd lök
2 röda paprikor
5-6 tomater
2 vitlöksklyftor
(1-2 tsk honung)
Salt och peppar
1 dl matlagningsgrädde (kan uteslutas)
Basilikablad
Riven parmesan
Sätt ugnen på 200 grader. 
Grovhacka lök och tomater. Kärna ur och hacka paprikan. Skiva vitlöken.
Häll olja i en ugnsfast form och blanda grönsakerna i formen (tillsammans med honungen). Salta och peppra. 
Täck formen med folie och baka i ugnen i ca 1 timme. 
Häll grönsakerna i en kastrull eller mixer. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde för mildare smak. 
Värm soppan och servera med basilika, parmesan och krutonger (eller grissini). 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar