onsdag 27 mars 2013

Tomat- och paprikasoppa

En soppa till middagen så väl som till vinter- eller vårutflykten. Och låt Er nu inte luras av den urtrista bilden och det misslyckade försöken att få till en snygg liten hög med parmesanost på toppen - soppan är jättegod! Däremot tar det lite tid eftersom grönsakerna först rostas i ugnen. Eftersom tomaterna så här års är lite träiga och inte fullt så söta som vi vill ha dem, tillsatte vi ett par teskedar honung. Och den som vill ha lite sting i soppan lägger till lite hackad chili.

Vi serverade med några krutonger till middagen, men till utflykten passar några matiga muffins. Eller varför inte pizzasnurror?




2 msk olivolja
1 röd lök
2 röda paprikor
5-6 tomater
2 vitlöksklyftor
(1-2 tsk honung)
Salt och peppar
1 dl matlagningsgrädde (kan uteslutas)
Basilikablad
Riven parmesan

Sätt ugnen på 200 grader. 
Grovhacka lök och tomater. Kärna ur och hacka paprikan. Skiva vitlöken.
Häll olja i en ugnsfast form och blanda grönsakerna i formen (tillsammans med honungen). Salta och peppra. 
Täck formen med folie och baka i ugnen i ca 1 timme. 
Häll grönsakerna i en kastrull eller mixer. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde för mildare smak. 
Värm soppan och servera med basilika, parmesan och krutonger (eller grissini). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar