fredag 8 mars 2013

Kyckling med serranoskinka och balsamsås

En kollega tjatade om att jag bara "måste" prova ett recept han hittat på Arlas webbsida. Till slut föll jag till föga - och övertalade mannen att laga - och det var precis så gott som kollegan lovat!

/Moster

Ps. vi använde kycklingfilé av bröst istället för lårfilé och serranoskinka istället för parmaskinka - vi tycker det är godare. Eftersom vi åt kycklingen med bara grönsaker blev den smarriga såsen lite väl tunn, så nästa gång reder vi med lite maizena.



  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 4 skivor serranoskinka
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 2 st pressade vitlöksklyftor

Gör så här:


Sätt ugnen på 225°.
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Strö ev över lite färsk oregano.


2 kommentarer: