/Moster
Ps. vi använde kycklingfilé av bröst istället för lårfilé och serranoskinka istället för parmaskinka - vi tycker det är godare. Eftersom vi åt kycklingen med bara grönsaker blev den smarriga såsen lite väl tunn, så nästa gång reder vi med lite maizena.
- 500 g kycklingfilé
 - 1 tsk salt
 - 1 krm svartpeppar
 - 2 tsk oregano
 - 4 skivor serranoskinka
 - 2 dl vispgrädde
 - 2 msk balsamvinäger
 - 1 msk konc kycklingfond
 - 2 st pressade vitlöksklyftor
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
Strö ev över lite färsk oregano.

Åh vad gott :)
SvaraRaderaInstämmer! :)
Radera