torsdag 14 mars 2013

Bruschetta med ugnsrostade tomater och getost

En variant på bruschetta - eller en toast - med salt getost och söta körsbärstomater. De sistnämnda är lika goda varma som ljumma.


Till fyra

300 g körsbärstomater (gärna i olika färger och på kvist)
1 tsk olivolja
2 krm flingsalt
0,5 tsk socker
4 små skivor lantbröd, gärna av surdeg
0,5 dl mjuk bredbar getost (eller mosa/smula getost och blanda med lite philadelphiaost)
1 msk vit balsamvinäger
3 persiljekvistar
salt och nymald svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. 
Lägg tomaterna i en liten ugnssäker form. Droppa över oljan, strö över salt och socker. 
Rosta tomaterna i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. 
Spara saften som bildats i en skål och blanda den med vinäger och hackad persilja. krydda med salt och peppar. 
Rosta brödet och bred på osten. Toppa med tomaterna och ringla tomatsaften över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar