onsdag 20 mars 2013

Macaroni and Cheese på Mosters vis

En variant på "macaroni and cheese" med lagrad ost - eller varför inte byta ut hälften av osten mot ädelost?

Ps. En vegetarisk variant på pastagratäng hittar du här: "Grymt god vegetarisk pastagratäng"



till 4 personer

300 g stora makaroner
275 g broccolibuketter
250 g skinka
1 liten gul lök
2 msk smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 nypa muskot
salt och pepar
200 g riven ost

Koka makaronerna al dente. Låt broccolin koka med de sista tre minuterna. Spola med kallt vatten och låt rinna av. 
Sätt ugnen på 175 grader. Skär skinkan i tärningar eller strimlor. 
Finhacka löken och fräs den mjuk i smör. Rör i mjöl och späd med mjölk och grädde under omrörning. Koka ca 3 minuter. Krydda med muskot, salt och peppar. Rör i ca hälften av osten. 
Varva makaroner, broccoli och skinka i en ugnsform med höga kanter. Häll över ostsåsen över och strö resten av osten över. Gratinera i ca 25 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar