torsdag 8 mars 2012

Skåprens /hjärtar/ asiatisk wok

När det är "mer månad kvar i slutet på pengarna" brukar vi köra "skåprensmåltider" här hemma. Då är det nästintill förbjudet att köpa minsta lilla grej, allt ska lagas på det som finns hemma. Allt som oftast blir det då asiatisk wok, mest för att det är ett tacksamt sätt att ta reda på t.ex. en halv paprika som blivit liggande, några småslokiga spenatsalladsblad, två stackars champinjoner, en halv lök eller några morotsstavar som blivit kvar sedan senaste fredagsmyset (vår 4-åring har för tillfället övergivit popcornen till förmån för morotsstavar och dipp).

Perfekt!
/Moster   

Ps. Den "asiatiska touchen" i den här "pyttipannan" handlar om att hitta den rätta balansen mellan chili, vitlök och ingefära och att "smaksätta" med sesamolja och ostronsås. I det här fallet marinerade jag också en stackars skiva fläskkarré och en ensam kycklingfilé i olja, chili, vitlök, ingefära, soja, sesamolja och lite honung en stund.




Skiva vitlök och chili tunt, riv ingefäran på rivjärn, skär alla grönsakerna i strimlor och lägg nudlarna i kallt vatten. Hetta upp matolja i en wok eller stekpanna och fräs snabbt vitlök, chili och ingefära. Fräs kött eller kyckling snabbt. Ta upp och ställ åt sidan. Häll ny olja i woken och fräs snabbt grönsakerna. Lägg tillbaka köttet/kycklingen i pannan, häll av nudlarna och låt dem fräsa med. Smaksätt med ostronsås, chilisås, sesamolja och soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar