söndag 11 mars 2012

Hårdrockande viner

Att det finns en koppling mellan mat och film har vi ju redan konstaterat (se här). Men vad tror Ni om dryck och film? "Sideways" är väl självklart, kanske också familjefilmen "Föräldrarfällan" (med en tvärsöt och ännu oförstörd Lindsay Lohan i huvudrollen). Men sen är det väl nästan stopp. Om vi inte räknar in gamla kultserien "Dallas" från 1980-talets TV, förstås. I den hinkade ju gamle "JR" (för att inte tala om "Sue Ellen")  i sig en del whiskey, en dryck som väl annars mest förknippas med musik. Framförallt rockmusik. För visst "lever väl" åtminstone hårdrockare på "Jack Daniels"?

Kanske är det dax att slå ihjäl den myten nu. För riktiga rockers dricker tydligen vin. Förra sommaren släppte arrangörerna bakom Sweden Rock Festival ett "limited edition" vin tillsammans med vinproducenten Åkesson/Kiviks Musteri i samband med festivalen. Under senhösten 2011 dök sedan en mer beständig variant upp på Systembolaget (en Merlot med artikelnr: 75362-01).

Dessutom har flera gamla hårdrockshjältar blivit vinproducenter på äldre da'r. Först ut (?) var Motörhead med en Shiraz (artikelnr 6318 på Bolaget). Sedan dess har så väl Whitesnake (en Zinfandel som kan köpas via deras webbsida) som Kiss (även det en Zinfandel, artikel 7271509 på Bolaget) hakat på med egna viner (Whitesnakes kan köpas via deras hemsida). Längst (?) har AC/DC gått steget: tillsammans med vinproducenten Warburn Estate har de tagit fram en hel serie viner. De "vinner" också kategorin "integrera musiken i vinnamnen". För vad sägs om "Back in Black Shiraz" och "Highway to Hell Cabernet Sauvignon" (på Bolaget finns ännu bara "Thunderstruck Chardonnay", artikelnr 74680)? Fast priset för snyggast design går definitivt till Whitesnake (se nedan).
Hur som helst. Nu finns det alltså ingen ursäkt för att inte matcha dryck efter skivsamlingen. Men hur det smakar....? Tja, det har vi dessvärre - ännu - ingen aning om. Men vi gissar att det är  "ömsom vin, ömsom vatten". "Heaven and Hell", helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar