tisdag 6 mars 2012

Morotssoppa med apelsin och ingefära

Himmel å plättar vilken god soppa!
(Fast "plättarna" serverade vi  förstås som efterrätt...!)


Till 4 personer
2 gula lökar
6-7 stora morötter
ca 2 cm färsk ingefära
Saft av 2 apelsiner
1 hönsbuljongtärning
7 dl vatten
½ dl grädde
salt och svartpeppar

Lite creme fraiche och rostade pumpakärnor till servering.

Skala och finhacka löken, skala och riv morötterna grovt. Skala och riv ingefäran fint.
Fräs löken på svag värme tills den blivit glansig. Tillsätt morötter och ingefärar och fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt vatten och buljong och låt koka ca 10 minuter.
Mixa soppan slät, tillsätt apelsinsaften och grädden. (Mixa eventuellt soppan en gång till så att den blir riktigt slät).
Rosta pumpafröna i en torr panna och servera dem till soppan med en klick creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar