måndag 26 mars 2012

Ananas med vanilj och citron

Färsk ananas är fantastiskt gott - även om det inte blir fullt lika gott som i Thailand. Thailändsk ananas är ungefär som svenska jordgubbar: godast i världen! Men är man inte i Thailand kan man ge ananasen lite "skjuts" med en sockerlag smaksatt med citron, vanilj, kanel och mynta.

/Fröken & Moster  

Ps. Vill man ha lite "sting" i lagen kan man lägga ner en halv, urkärnad chilifrukt som fiskas upp efter halva tiden. Och vi lade till lite färska blåbär oxå. Mest för att blåbär och mynta är så grymt gott ihop!



Dela en vaniljstång på längden och blanda fröna med 1 dl pressad citronsaft, 0,5 dl råsocker, 2 kanelstänger och lite färsk, finhackad mynta (och ev. en halv chilifrukt).
Skala ananasen och skär den i bitar eller skivor och låt dem dra i lagen i minst 30 minuter.
Servera med glass eller sorbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar