tisdag 21 februari 2012

Semmelier - dagens yrke?

Så var fettisdagen här. Någon som märkt av det? Jag menar, semlorna intog ju våra fik och affärer redan strax efter nyår....

Men visst är det säkert många som unnar sig en gräddbulle just idag - oavsett om de köps färdiga eller är hembakta (se recept här). För de riktiga entusiasterna som väljer att köpa sina gräddbullar torde tidningarnas "stans-bästa-semla-tester" vara riktmärken - å de brukar alltsom oftast peka åt Thelins håll. Men de finaste semlorna finns nog i alla fall på Hornsgatan, nära hörnet  Ringvägen. Där har de fått fina änglavingar av maräng - till alla förbipasserandes glädje.



Åsså har Ni väl inte missat att vår kärlek till denna gräddbulle gett upphov till ett nytt yrke - eller åtminstone en ny titulatur? Frågan är väl om det är absolut nödvändigt, en kul grej eller ett tecken på att vår tids "snobbism" vad gäller mat & dryck nu nått oanade höjder....? Döm själva.


Ps. Den nedre bilden är "fotad" ur DN den 21 januari 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar