fredag 17 februari 2012

Mosters tomatsoppa

När jag var yngre avskydde jag tomatsoppa. Antagligen för att skolans serverades med överkokt spaghetti i och var rätt smaklös. Numera gör jag ofta tomatsoppa, alltid med olika ingredienser och smaker. Den senaste i raden var den här.

/Moster




1 finhackad gul lök
2-3 finhackade vitlöksklyftor
1 grovt riven morot
1 näve färsk basilika, finhackad
1 msk tomatpuré
2 brk cocktailtomater á 400 g
½ tsk strösocker
1 tsk salt
1 msk balsamvinäger
1 buljongtärning
ca 3-4 dl vatten
ca ½-1 dl grädde

Fräs lök, vitlök och morot i olja i en stor gryta. Tillsätt tomatpuré och basilika och låt fräsa med någon minut. Slå i tomaterna, tillsätt socker, salt, vinäger, buljong och vatten och låt koka upp. Låt sjuda ca 20 minuter. Mixa soppan slät, tillsätt grädden och låt koka upp. Servera med krutonger och/eller smulad fetaost och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar