lördag 11 februari 2012

Pasta med kyckling och grönsaker

Snabbt, enkelt, nyttigt och färgglatt - vad mer kan man begära av en måltid?



4 port

ca 500 g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 knippe bladpersilja
1 zuccini
1 påse färsk bladspenat
1 dl rostade pumpakärnor

Krydda kycklingen med salt ochpeppar. Stek kycklingen i olja och låt vila några minuter. Skiva sedan kycklingen tunt.
Koka pastan.
Skala och finhacka vitlöken. Hacka personligen. Skiva zuccinin på längden med en mandolin eller osthyvel.
Fräs vitlök och paprika i olja ett par minuter. Tillsätt zuccinin och låt fräsa med någon minut.
Häll av pastavattnet, men spara ca 1 dl av vattnet. Lägg pastan i en stor bunke, vänd ned de frästa grönsakerna, spenaten, persiljan, kycklingen och pumpakärnorna. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar