torsdag 28 februari 2013

Fänkål med dill och citron

Vi har snöat in på fänkål. Den här varianten är ett perfekt tillbehör till fisk.



till 2-3 personer
2 små fänkålsstånd
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
lite färskpressad citronsaft
2 msk grovhackad färsk dill
1/2 dl vatten
salt och peppar

Halvera fänkålen och skär bort den hårda stammen. Skär varje halva i 3 klyftor. Stek klyftorna i olja i en kastrull eller en panna tills de får lite färg. Sänk värmen och låt steka i ytterligare 15 minuter. Vänd runt kålen då och då. Låt vitlök, dill och citronsaft fräsa med de sista minuterna. Häll i vatten och sjud tills nästan allt vatten dunstat och fänkålen är mjuk (ca 10 minuter). Salta och peppra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar