fredag 1 februari 2013

Chilisöt mandel till "revanschmiddagen"

Rostade och smaksatta nötter är världens enklaste och snabbaste snacks som dessutom går att variera i evigheters evighet. När vi nyligen hade "revanschmiddag" (vilket syftar på musikquiz:et vi roar oss med, inte på matlagningsnivån) blev det chilisöt mandel, solig tomatröra och bönröra med rosmarin till fördrinken. Sen följde italiensk köttgryta med gremoulata och sardellaioli samt allra enklaste chokladtryffeltårtan till efterrätt (den här gången hällde jag en skvätt Cointreau i chokladsmeten). Hur det gick? Tja. Låt oss säga så här: någon revansch blev det inte.... =)

/Moster

Ps. Andra nötkombinationer hittar du här:



Ca 300 sötmandel (ca 1,5 normalstor påse)
1 msk flingsalt
2 msk paprikapulver
1/2 msk cayennepeppar
2 msk florsocker

Rosta mandeln i en torr, het stekpanna. 
Tillsätt flingsalt, paprikapulver och cayenne och låt kryddorna rosta med i någon minut. 
Ta stekpannan från spisen, vänd ner florsockret och låt mandeln kallna.


Ps. Bland det örongodis som stod på menyn denna gång fanns gamla godingar i covertappning, reklamfilmslåtar (apsvårt!), duetter och hårdrock. Å så lite "Gangnam Style" på det. Bara en sån sak! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar