tisdag 26 februari 2013

Äntligen bokrea!

I morse startade en av årets höjdpunkter: Bokrean!
Om vi inte redan nämnt det är vi - inte minst Moster - storkonsumenter av kokböcker. Bortsett från dem vi får i present, är merparten i hyllan bokreafynd.

Vanligtvis är strategin (Mosters) följande:
1. Läsa alla reakatalogerna från pärm till pärm i god tid innan reastart
2. Förbeställa "måste ha"-böckerna
3. Vara på plats vid "midnattsöppningen" - alternativt hänga på låset kl. 07.00 då de flesta boklådor öppnar.
4. Handla "rea på rea" i mitten/slutet av mars

Men i år är alla cirklar rubbade och istället botaniserar vi bland fynden på nätet. Bekvämt, men inte alls lika kul..... Mest blir det förstås böcker i "mat & dryck"-kategorin. Några på önskelistan (inköpslistan?) står (i nuläget) följande (och ja, med tanke för att vi absolut inte skulle kunna tänka oss att köpa en tråkigt bok, hur goda recepten än må vara, är det självklart böcker som vi redan tummat, bläddrat och hummat i eller om i affärerna):

"Om jag var Din hemmafru" - Lotta Lundgren, 149 kr  (ja, Lotta. Även om hon inte visste vad en viss idrottare hette vid en viss idrottsgala...!)
*Mina efterrätter" - Elisabeth Johansson, ca 65 kr
"Det naturliga köket" - Mattias Dahlgren, ca 269 kr
"Sommarkalas" - Hannu Sarenström
"Sill och strömming - på klassiskt vis och med modern twist" - Fredrik Eriksson, ca 94 kr

Som sagt, dietböcker går bort. Trista bilder oxå. Och kändisar som inte riktigt är i matbranschen (fast några undantag görs). Men för Er som inte är lika restriktiva eller som saknar några av våra favoriter i hyllan, finns MASSOR att handla: Nigella, Jamie, Leila, "Fredagskväll med mat och vin", "Sallader med arom", Marcus Aujulay, Monica Eisenmanns asiatiska, "Smulpajer" osv. osv. osv. osv.

Härligt, va'...?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar