lördag 9 februari 2013

Varm Brietårta med valnötter i balsamvinäger

En "vintrigare" variant av den osttårta som varit mer eller mindre standard på våra bufféer de senaste åren. Vi har serverat den förut (se här), men nu fick den sällskap av ett par valnötter i balsamvinäger.

Ps. Den andra Osttårtan med örter och nötter hittar du här.




1 kg hel brietårta
200 g cocktailtomater
1/2 finhackad rödlök (kan uteslutas)
1 kruka mbasilka
1 krm salt
1 krm strösocker
nymaltd svarteppar

8-10 minuter i 225 grader. Servera med salta kex.

Koka upp 1 dl farinsocker och 2 dl balsamvinäger. Låt sjuda i ca 5 minuter. Rör i 2 msk honung och låt svalna. Blanda i 2 dl valnötter. (håller i flera veckor).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar