onsdag 27 juli 2011

Morsans tonfiskröra

Sommartid gör jag ofta den här tonfiskröran, en klassiker i vår familj som funkar både på picknicksmörgåsarna och på snittar till drinken. Jag har också använt den som fyllning i smörgåstårta. Och det som blir över av röran blir en god lunch tillsammans med några salladsblad, tomater och oliver.

/Moster

Ps. Tycker Du röran blir för "torr" är det bara att lägga till mer chilisås och majonnäs. Röran går också att förbereda: den håller åtminstone ett par dagar i kylskåpet.



En sats (räcker till 8-10 person till fördrinken och ca 4 personer till lunch)

1 finhackad gul lök
4 hårdkokta ägg
1 liten brk tonfisk i vatten
0,5 dl chilisås (av ketchuptyp)
1 dl majonnäs
finklippt dill
Salt och peppar

Skiva äggen två gånger i en ägg skärare, dvs. en gång på tvären och en gång på längden så att du får "äggtärningar". Blanda lök och ägg med fisk, chilisås och majonnäs. Salta och peppra och tillsätt rikligt med finklippt dill. Låt stå i kylen en stund innan serveringen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar