söndag 10 juli 2011

Cannelloni med spenat och ricotta

av Moster

En middagsfavorit: snabb, enkel och god. Godast med egengjord, klassisk tomatsås från frysen, men färdigköpt funkar oxå.


till 4 personer

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 150 färsk spenat
1 burk ricottaost (ca 150g)
ca 1 dl riven parmesan (eller mozzarella)
1 sats tomatsås (eller en burk)
Färska lasagneplattor

Hacka löken och vitlöken. Fräs i lite olja. Lägg ner spenaten och fräs tills vätskan försvunnit. Ta av pannan från värmen och rör ner ricottaosten. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Fördela spenatröran på lasagnplattorna, rulla ihop och lägg i formen. Häll över resten av såsen och strö osten över. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter. Servera med en grönsallad.


ölsdjf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar