söndag 24 juli 2011

Hallon- och kokosbullar i långpanna

av Fröken Linda & hennes Moster


Att baka är en oslagbar semestersysselsättning om vädret inte tillåter strandbad. De här bullarna mumsade vi på nyligen. Vad gjorde det då att de mörka molnen hopade sig utanför köksfönstret?


Ps. Vi bytte ut mjölken mot vatten




ca 16 stora bullar

Deg:
5 dl mjölk (eller vatten)
ca 50 g jäst
1,5 dl strösocker
ca 14 dl vetemjöl
2 tsk nystött kardemumma
0,5 tsk salt
150 g rumsvarmt smör

Fyllning:
2 dl hallonsylt
2 dl kokosflingor
1 ägg till pensling (går bra att pensla med vatten eller sirap också)
pärslsocker till dekor

Smula jästen i en bunke, häll över mjölk/vatten och rör till jästen löst sig. Blanda de torra ingredienserna och häll i bunken. Klicka ner det mjuka smöret och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i ca 40 minuter. 
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på sylten och strö över kokosflingorna. Rulla ihop degen till en tjock rulle och skär den i 8 bitar. Gör likadant med den andra delen deg. Placera alla 16 bullarna med lite mellanrum i en smord ugnsform, ca 25x30 cm. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla bullarna med ägg (alt. vatten eller sirap), strö över pärlsocker och grädda i 200 grader i den nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. 

2 kommentarer:

  1. Härlig och inspirerande blogg!

    På min blogg finns musik, måleri och annat trevilgt - kika gärna in :)

    SvaraRadera
  2. Kul att Du gillar vår blogg. Självklart tittade vi in på Din oxå - vilka fina bilder! /Fröken LIndas moster

    SvaraRadera