fredag 4 januari 2013

Laxkrustader med chévreost

Än är julens alla kalas inte förbi - även om det kanske känns så för oss som började vardagen i onsdags. Men alldeles oavsett om det är en vanligt fredagsmys eller början på julens sista kalashelg, passar dessa laxkrustader perfekt att inleda helgen med.

Istället för den klassiska kombon lax, färskost med pepparot och lite finhackad gräslök (se här), blandade vi färska kryddor med getost. Numera finns det ju bredbar chévre att köpa i affärerna, men det funkar fint att ta bort "det hårda" på vanlig chévre och mosa/röra osten smidig med några droppar vispgrädde innan du blandar i de finhackade örterna.

Ps. Rullarna kan förberedas en stund i förväg, men stoppa inte bitarna i krustaderna förrän strax innan servering. Annars förlorar krustaderna lätt sin spänst.



Till 24 stycken

125 g krämig getost
1 tsk vardera av dill, mynta, persilja och gräslök
salt och pepar
125 g rökt lax
24 minikrustader
hackad dill till garnering.

Mosa osten och blanda med örterna. Salta och peppra. Lägg ut laxskivorna på en skärbräda och bred ostblandningen på laxen. Rulla ihop och skär i 24 bitar. Stoppa bitarna i krustaderna och garnera med dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar