onsdag 3 oktober 2012

Smaskiga yoghurtsmaker

För min 5-åriga dotter var besöket hos kossorna sommarens höjdpunkt. Att få se hur det funkar i ladugården var en stor upplevelse som upprepades under helgens skördefest. Som storstadsbo med hjärtat på landet känns det bra i själen att hon fattar att mjölken inte kommer i färdiga förpackningar. Att hon vet hur det går till när korna mjölkas. Och att se hennes glädje över att låta kalvarna suga på hennes tumme, få "blanda välling" och mata kalvarna med nappflaska var helt klart en höjdpunkt för mig med. Numera konstaterar hon att "kalvarnas mammor ger bort mjölken som de inte äter upp och den mjölken gör man glass och yoghurt av".



Om det är just den mjölken som Emåmejeriet nu gjort en massa nya goda smaker av är oklart, men säkert är i alla fall att de låter fantastiskt goda allihopa. Å så finns allihopa som filmjölkssmak oxå. Hurra för närproducerat!


Ps. Till en början trodde vi att det skulle bli svårt att få i ungen nötkött efter besöket hos korna. Hon frågar nämligen ofta om det är "gris" eller "ko" vi har på tallriken. Men det blev bara en följdfråga: "är det B&I:s kor?" och när vi sa att "nej, vi äter inte kor vi känner" var saken utagerad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar