lördag 27 oktober 2012

Mannens italienska köttfärslimpa

Köttfärslimpa hör inte till vanligheterna i vårt kök, men nyligen gjorde mannen en uppdaterad variant av den här svenska husmansklassikern. Den serverades med potatismos och en skysås redd med grädde och smaksatt lite persilja och en skvätt soja. Dagen efter åt vi den med en yoghurtsås istället: vi blandade matlagningsyoghurt, italiensk salladskrydda och lite färsk strimlad basilika. Lika gott, det med!

/Moster



500 g nöt- eller blandfärs
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
1 morot
75 g soltorkade tomater
1 dl svarta eller gröna oliver
1 näve färsk basilika (eller ca 1 msk torkad)
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. 
Finhacka löken, riv moroten, pressa vitlöken. Grovhacka oliverna och tomaterna. Strimla basilikan. 
Blanda alla ingredienser och forma färsen till en knubbig limpa och lägg i en ugnssäker form eller smord brödform. 
Grädda mitt i ugnen ca 50-60 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar