fredag 19 oktober 2012

Kycklingfilé med couscous och citronsås

Kyckling, couscous och kall sås är väl inte precis höstmat, men trots att löven prasslar under fötterna, vinden blåser kallt och händerna blir som isbitar under tidiga färder till jobbet är vi inte riktigt beredd att ge upp om sommaren.




Till 6 personer

8 kycklingfiléer
4 msk sesamfrön
några blad basilika

Marinad
2 lime
1 citron
2 vitlöksklyftor
2 dl japansk soja
1 dl sesamolja
svartpeppar

Rosta sesamfröna i en torr panna tills de fått fin färg. Ställ åt sidan.
Blanda ingredienserna till marinaden och marinera kycklingen minst 30 minuter.
Torka av marinaden ordentligt och halstra kycklingen i grillpanna och strö över sesamfröna vid servering.

couscoussallad
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
olivolja
250 g couscous
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 stor gul lök
2 stora tomater
1 avokado
1 mozzarella
1 kvist basilika

Koka upp vatten och buljong. Häll i couscousen, en skvätt olivolja och rör om. Ta av kastrullen från värmen, lägg på locket och låt stå tills vattnet "kokat" bort.
Skär paprika och lök i tärningar. Fräs i lite olivolja. Tärna tomat, avokado och mozzarella.
Blanda couscousen med alla grönsakerna och osten.

Citronsås
1-2 citroner
2 vitlöksklyftor
5 dl gräddfil
1 tsk socker
svartpeppar
salt
4 blad strimlad basilika

Pressa citronen och blanda med övriga ingredienser. Låt stå kallt till serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar