tisdag 16 oktober 2012

Minimuffins med choklad

Till de två 5-åringarnas kalas nyligen bakade vi små chokladmuffins, dottern och jag. Det är alltid lika roligt att baka med henne, men den här gången var det extra kul eftersom vi använde oss av samma recept - i orginalutförande - som jag själv fick när jag gick i förskolan!

Den här gången slängde vi i två grovhackade rader Marabou-mjölkchoklad i smeten oxå. Formarna var av "småbrödstorlek", alltså samma som vi använder till våra hallongrottor (som vi förövrigt också bakade till kalaset), och för att få dem extra höga och fina använde vi en muffinsform för små cupcakes.  Och ja, självklart dekorerades de också till kalaset.

/Moster


Fler minikakor till småfolkens kalas hittar du här:
Minicupcakes
Minihallongrottor



Till ca 20 små eller 12 normalstora muffins
1 ägg 
1 dl socker
1 dl mjölk eller vatten
50 g smör
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
(2 rader choklad)
vispa ägg och socker. Smält smöret. Blanda smör och vätska och häll det i skålen. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten. Hacka chokladen och rör ned detta. Fördela smeten i formarna och grädda i 200 grader i ca 10 (små) eller 12 (stora) minuter. 



Ps. På TGR Stores kan Du köpa ett engångskakfat i våningar i kartong för 40 kronor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar