måndag 23 april 2012

Pasta Pomodoro

Oavsett hur många tomatsåsrecept jag läser - och hur goda de än låter - orkar jag aldrig med sådana där tomaterna först ska skållas och sedan skalas. Nyss fick ett antal lite ledsna tomater i skålen bli sås till lunchen. Inspirerad av Leila och ett gammalt recept blev det på detta vis - tyvärr utan mozzarella (glömde), färsk oregano (slut) och med snäckor (dotterns önskan) istället för den linguini jag hade valt.
/Moster

Ps. Fler tomatsåser hittar Ni här:



2-3 vitlöksklyftor
6-7 mogna tomater
1 msk smör
1 msk flytande honung
2 tsk oregano (eller en kruka färsk)
2 tsk vitvinsvinäger

skiva löken tunt och tärna tomaterna. Fräs löken i smör, tillsätt honung och rör om. Häll i tomatnera och oregano. Koka ihop såsen till en simmig konsistens i ca 5 minuter. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Servera med mozzarella i bitar och riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar