torsdag 30 april 2015

Valborgsmässofirande

Vi hälsade våren välkommen med god mat och dryck i goda vänners lag - och i form av en fantastisk "knytismiddag". Medan värdparet stod för huvudrätten (bl.a. en fantastisk kyckling som fått marinera över natten och sedan stekas i ugn, serveras på en bädd av ruccola med pinjenötter, oliver och parmachips, färskpotatissallad och ajvarsås), fixade familjen E efterrätt (Paleo-brownies och mangomoussetårta) och ett fantastiskt gott bröd bakat med själ och hjärta (enligt Liten var det  "nästan godare än på Kaffestugan").

Liten och jag ansvarade för fördrink och tilltugg att börja middagen med. Medan Liten gjorde "barnsnacks" (oliver och kuber av Västerbottenost samt parmaskinka - och vanlig rökt skinka eftersom hon insåg att alla barn inte tycker om parmaskinka - och Galiamelon på tandpetare), gjorde jag laxrullar med chévre och örter i minicrustader (se receptet här) och bresaolarullar till bubblet.

Ps. Bresaolarullarna hann inte vila i kylen så länge som de borde gjort, vilket gjorde det svårt att få till snygga rullar. Och kombon mascarpone parmesan för tankarna till en av sommarens favvoröror (se recept på parmesan- och mascarponeröra till drinken här), men med sältan från den lufttorkade skinkan var blev det nästan godare - särskilt till favoriten bland de oäkta bubblorna!

 
2 frp Bresaola, ca 140 g
½ ask Mascarpone, ca 125 g
50 g riven parmesan
ca 1 dl färska örter (basilika, oregano, persilja)
rivet skal av ½ citron
Salt och peppar
 
Lägg skinkan omlott på ett bakplåtspapper. Bred mascarpone på skivorna och strö riven parmesan, örter och citronskal över. Salta och peppra. Rulla ihop till en rulle, slå in i bakplåtspapper och låt vila i kylen. Skär i skivor strax innan servering - å ringla eventuellt lite olivolja över vid servering.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar