lördag 18 april 2015

Milkshakes för barn och vuxna

Ibland börjar fredagsmyset redan på jobbet: när en kollega fyllde år häromsistens bjöds det på milkshakes. Med en vaniljshake i hand fick var och en smaksätta sin egen utifrån en buffé med "bas, kropp och topp" som ledord. Basen var alltså vaniljglass och mjölk, kroppen var olika såser/sylter och toppen var vispad grädde, maränger, popcorn och strössel. Barnsligt gott!

Så när Liten bjöd in ett par kompisar på spontant lördagsmys framför TV:n ("Gladiatorerna", vad annars...?) fick det bli just Milkshakes. På buffén stod kolasås, hallonsås, lemoncurd, lakritspulver, pulvriserade Oreo's, hackad choklad, vispad grädde och maränger.


 
Just lemoncurd och lakritspulver var en höjdare, men vill Du ha en ännu mer "vuxen smak" på shaken rekommenderas lite sprit i glaset (tänk glassdrinkarna på Vampire Lounge): en shake på exempelvis blåbärsglass toppad med lite blåbärslikör och hackad Toblerone är en höjdare. Eller varför inte prova en med lönnsirap, whisky och choklad?
1-2 msk Jack Daniel's, 1 dl mjölk, 1 dl vaniljglass och lite vispad grädde. Något kryddmått vaniljsocker och någon matsked chokladsås.
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar