onsdag 8 april 2015

Kycklingrullader

Liten och Stor älskar Sveriges mästerkock. Vi älskar också Guldfågelns reklam med "hur gör man då goda kycklingrullader? Jo, man rullar dom" på Leif Mannerström-göteborgska (se reklamfilmen här). Så när pappa bjöds på middag blev det så klart kycklingrullader efter ett recept på toscanska kycklingrullader från Guldfågeln. Men eftersom Liten älskar soltorkade tomater rullade vi in en bit i varje kycklingrulle.


 
 

Ingredienser

16 skivor tunnskivad kycklingfilé
150 g Philadelphiaost
½ dl riven parmesanost
1 kruka basilika
(16 bitar soltorkade tomater)
 1½ dl vitt vin
3 dl vispgrädde
½ grönsaksbuljongtärning
½ dl vatten
2 pkt salladslök, skurna i bitar
½ citron, i klyftor
1 liten röd chili, strimlad
Salt och svartpeppar

Gör såhär

Sätt ugnen på 200°C. Blanda Philadelphia och parmesanost. Lägg ut kycklingskivorna på en bänk, krydda med salt och peppar. Lägg ett basilikablad på varje skiva och fördela Philadelphiaosten i klickar på kycklingskivorna. Rulla till jämna rullader. Blanda grönsakerna på en plåt med 2 msk olivolja, salta och peppra. Rosta i ugnen 5-6 min. Bryn rulladerna, med skarven neråt, i stekpannan. Lägg över rulladerna på plåten med grönsakerna och tillaga 5 min i ugnen. Slå i vin och buljongtärning i stekpannan. Koka upp och tillsätt vispgrädden. Låt koka ihop 5 min och red ev med majsstärkelse. Hacka några basilikablad och tillsätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar