måndag 6 april 2015

Allra enklaste påsktårtan

Av någon anledning är påsken inte bara förknippad med ägg, godis och sill: det är också en tid för deckare. Och ska det plöjas flera deckare på kort tid handlar det om att begränsa ansträngningarna i köket (en annan anledning till att det blev flera genvägar under vistelsen på landet var att köket byggdes om). Så. Det blev en påsktårta av enklaste slag: färdiga bottnar, köpesylt och marsipan på rulle. Varför krångla till det....?

 
Att göra eget blir så klart godast, men Liten och jag slog ihop en tårta av 1 förpackning tårtbottnar, 1 par deciliter hallonsylt (fast), 3 dl vispgrädde och 5 dl vaniljkesella. Vi bredde sylt på den första bottnen och kesella på det andra (men det funkar att ha både syl och kesella på båda "mellanlagren") och avslutade med vispad grädde som breddes ovanpå innan tårtan kläddes in i ett färdigköpt vitt marsipanlock och dekorerades med ett gäng chokladägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar