tisdag 21 april 2015

Krämig tomatsoppa med pasta

"Halvfabrikat" har väl nästan blivit ett skällsord i vår matfixerade tid. Men det är ju skillnad på halvfabrikat och halvfabrikat. Både vad gäller "nyttigheter" och smak. Och ibland lurar vi oss själva. För halvfabrikat är inte alltid så där vansinnigt mycket snabbare än att laga på riktigt. Ta Arlas krämiga tomatsoppa som länge var en favorit (med lite färsk basilika, riven parmesan och lite pasta). Men med buljong på tärning och färdigriven parmesan går det nästan lika snabbt att göra själv.
 



Till två personer kokar vi ihop 1 förpackning passerade tomater (400g), 5,5 dl vatten och 1 buljongtärning. Tillsätt 1 dl grädde och 1 dl riven parmesan. Smaka av med nymald svartpeppar. Häll upp i skålar och tillsätt lite hackad gräslök eller basilika. Servera med kokt pasta (tortellini med ricotta och spenat om du är extra hungrig).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar