söndag 3 maj 2015

Cheesecake i glas

Till efterrätt gjordes en slags "cheesecake" i glas. Vi använde smulade Oreo's och vispade Philadelphia med grädde och vaniljsocker. Men uppriktigt sagt hade det blivit minst lika gott att smula Digestive och varva med vaniljkesella. Och mycket enklare. Se t.ex. Snabb cheesecake i glas här eller Äppelsmulig efterrätt i glas här.

 
Vill Du ändå prova så använde vi ca 15 Oreo's som smulades i matberedare och blandades/nöps ihop med 75 g rumsvarmt smör, ½ dl vetemjöl, ½ tsk och 1 tsk vaniljsocker till en slags "smuldeg". Smulorna bredde vi ut på en plåt med "bakplåtspapper" och gräddade i 175 grader i 10 minuter.
200 g Philadelphiaost vispades med ½ dl strösocker. Sedan vispade vi i 3 dl grädde, lite i taget,  och tillsatte 2 tsk vaniljsocker samt rivet skal och saft av 1 citron.
Sedan varvade vi kalla "kaksmulor" och "gräddost" med ett gäng jordgubbar i glas.
Till små glas på en buffé eller en brunch räcker satsen alla gånger till 8 personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar