söndag 2 december 2012

BM:s adventsnötter

Första advent. Början på julstressen eller julglädjen? Tja... Antagligen en personlighetsfråga och sannolikt är det väl lite av båda. Men än vägrar vi stressa upp oss utan njuter av adventsljusen i godan ro. Till första glöggbjudningen gjorde vi kollegan BM:s adventsnötter. Dessvärre glömde vi ta med nötterna till värdparet. Å andra sidan fanns det så mycket gott på deras bord ändå. Och med tanke på att de är nötallergiker (vissa nötallergiker tål ju cashew, men inte alla) kanske det var lika bra...



Rostade chili- och cashewnötter

200 g cashewnötter
2 msk flytande honung
1 msk farinsocker
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg nötterna på en plåt. Ringla över honungen och strö över sockret och kryddorna. Stänk över lite vatten så att de inte klibbar ihop. 
Rosta nötterna i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills de fått lite färg. Rör om då och då. Ta ut och låt svalna på plåten. 



2 kommentarer:

  1. Det är så gott att krydda/rosta nötter! Perfekt till julmyset :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ... å det bästa är att det går att variera i oändlighet!

      Radera