fredag 28 december 2012

Italiensk kycklingssoppa

Efter julmaten vill vi ha något... tja, lättare. Och soppa är ju perfekt vintermat.
Mosters godaste kycklingsoppa funkar både som vardagsmiddag och bjudmat - och faktiskt också i storköksvariant: Den var en hit när Fröken Linda gick i skolan och under en period bestämde vad som skulle serveras. Bara en så'n sak!



4-6 personer
200 g kycklingkött i strimlor
2 vitlöksklyftor
½ pkt bacon (ca 70 g), finstrimlat
25 cm purjolök i strimlor
1 msk smör
2 msk tomatpuré
2 tsk basilika
1 tsk timjan
1 tsk oregano
 15 dl vatten
4,5 msk kycklingfond
1 brk passerade eller krossade tomater (ca 400 g)
1,5 dl valfri okokt pasta
1 dl grädde
ev. 50 g svarta oliver, finhackade
färsk timjan
salt och peppar

Fräs kyckling, bacon, purjo och vitlök i lite smör. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon mintu. Häll på vatten, fond och tomater och låt koka tills kycklingen är färdig, ca 10 minuter.
Tillsätt pasta och koka tills pastan är färdig.
Häll i grädde och låt soppan koka upp.
Lägg i oliver och timjan. Salta och peppra och servera. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar