lördag 15 december 2012

Pepparkaksmuffins med tranbär och frosting

Okej, jag erkänner att det kanske blir lite väl mycket med pepparkakssmak dessa dagar.
Men det är ju så gott...!
Efter dotterns fantastiska dansshow idag (vilka duktiga ungar det finns!) bakade vi pepparkaksmuffins i miniformat. Vill du stoppar du några frysta tranbär i formarna (lingon funkar oxå), men är lika goda utan både bär och topping. Men tillhör du "toppinggänget" gör du frosting på lika delar vit choklad och philadelphiaost och brer på innan servering.

/Moster

Ps. Vi gjorde "juliga flapjacks" oxå, dottern och jag. Små och försvinnande goda. Receptet hittar Du här.



Till 20 muffins (eller ca 30 minimuffins)

100 g smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk pepparkakskrydda (eller 1 msk kanel, 1 tsk kryddnejlika och 1 tsk ingefära)

Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa smör och socker pösigt. Rör ned äggen ett i taget.
Rör ned gräddfilen.
Fördela smeten i formar och grädda ca 10 minuter (ca 8 minuter räcker för minivarianten).

Frosting: hacka 200 g vit choklad och smält den över ett vattenbad. Låt svalna. Rör ihop med 200 g philadelphiaost och låt blandningen stelna något i kylen. Toppa muffinsen och garnera ev. med ett tranbär eller lingon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar