söndag 15 december 2013

Saffransmuffins med apelsin

Så här års är det saffran i det mesta vi gör. Och till de klassiska smakkombinationerna hör definitivt saffran och apelsin. Till Luciafirandet förra veckan bakade vi muffins med saffran. Idag blir det repris - med lite hackad vit choklad nedstoppad i muffinsformarna. Klassiskt, det också.

Ps. Vill du hellre göra bullar på samma tema, dvs. med saffran, apelsin och vit choklad, hittar du recept här.


 
ca 15 normalstora muffins
 
100 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
0,5 g saffran
Rivet skal av 1 apelsin och saften av en halv
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ det åt sida. Vispa ihop ägg, socker och saffran pösigt. Tillsätt smöret.
Skrubba apelsinen i hett vatten, riv skalet och pressa ur saft. Blanda ner detta i smeten.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten. Varva med mjölken.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smet till 3/4 del.
Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar