fredag 13 december 2013

Makens fyllda kyckling med sötpotatismos

Att min man lagar mat i veckorna tillhör inte vanligheterna. Mest för att han oftast jobbar sena kvällar. Men, som de säger i reklamen, plötsligt händer det. Nu senast blev det fyllda kycklingfiléer med sötpotatisstomp. Mycket gott!

/Moster


 
Exakt hur och med vilka mått han gjorde't har jag ingen aning om, men han blandade riven parmesan och lite annan riven ost med hackade soltorkade tomater och basilika. Röran fyllde han filéerna med och satte i ett gäng tandpetare för att hålla ihop dem. Filéerna bryntes runt om i en panna innan de lades i en ugnsfast form och sattes in i ugnen på ca 150 graders värme. Stompet gjorde han på sötpotatis som skarvades med någon enstaka vanlig potatis och blandade med lite riven parmesan. Det hela serverades med grönsallad på färsk spenat, olivolja med citron och flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar