söndag 1 december 2013

Dubbla chokladkakor "Oreo-style"

Ett gammalt recept från systrarna Eisenman får mannen att svära här hemma eftersom kakorna är svåra att motstå. Trots att de inte blev så snygga, kanske ska tilläggas. Men vi hade kul när vi gjorde dem, 6-åringen och jag!

/Moster


Ca 30 kakor
 
250 g smör
½ dl socker
1 äggula
3½ dl vetemjöl
5 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
50 g riven mörk choklad, 70%

Fyllning
3-4 msk vispgrädde
2 msk smält smör
3 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker

Kör smör och socker i matberedare. Tillsätt äggula.
Blanda de torra ingredienserna och riven choklad. Rör snabbt till en smidig deg. Rulla degen till en rulle, ca 3 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst en timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär degen i tunna skivor, ca ½ cm tjocka. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. De kan ligga rätt tätt tillsammans så att de inte flyter ut så mycket när de gräddas. Ställ plåten med kakorna i kylskåpet i ca 10 minuter. Grädda i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna några minuter på plåten, sedan på ett galler.
Blanda ingredienserna till fyllningen. Bred lite fyllning på en kaka. Tryck försiktigt ihop med en annan kaka. Godast är kakorna om de får stå en stund i kylskåpet innan de äts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar