lördag 9 november 2013

Mitt kök

Helgens tema har gått i matens tecken.. Igår blev det dotterns favoritfredagsmiddag ("plock", dvs. goda oliver, goda ostar, soltorkade tomater, italiensk skinka och gott bröd) samtidigt som vi kollade ungens favorit matprogram på TV ("Junior Masterchef Australia" och "Dessertmästarna"). Och idag blev det ett besök på årets matmässa "Mitt kök" blev det, trots allt. Vi säger "trots allt", för de senaste åren har varit något av en besvikelse: tokmycket folk, lite för stort fokus på alkoholhaltiga drycker och långt ifrån det lokala, småskaliga mathantverk vi tycker borde få ta större plats på matmässor (och matmarknader också för den delen).

Men när vår matintresserade 6-åring fick välja mellan att kolla in de nya hajarna på Fjärilshuset och Matmässan hamnade vi alltså på mässan. Fast lite humor är det ju: trots att vår unge som gillar mat, gillar att prova mat och är intresserad av olika sätt att äta i olika länder, fastnade vi i den öländska delen av mässan där vi bland annat åt kroppkakor (Eva's, inte Ninni's, vilket påpekades och diskuterades med glimten i ögat), svamptoast från Borgen's, öländska bönchips och testade marmelader från Fredrikssons mathantverk och tryfflar från Ölandschoklad... Å så konstaterade vi att vi saknade Rosa's, gärna hade sett Ölandssmaks/Ölands örtagårds kryddor och kanske dryck från Wannborga.


Ps. Och tar vi av oss den Ölandspatriotiska hatten saknade vi självklart också massor av lokalt mathantverk från Stockholmsområdet som ju har massor att småskaligt hantverk att bjuda på, inte minst från Skärgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar